Voor een snel antwoord op uw vraag:

Naadloos akoestisch spuitwerk

AcoustIQ is een onderdeel van Warmteplan B.V.


AcoustIQ is in Nederland dé specialist in akoestiek en akoestisch spuitwerk. Als u de akoestiek op kantoor verbeteren wil, de akoestiek in uw restaurant verbeteren wil, of welke functie uw ruimte  ook heeft: AcoustIQ kan u helpen met het verminderen van galm en het optimaliseren van de geluidservaring in uw ruimte. Het is onze passie om uw ruimte optimaal te laten klinken met onze stijlvolle en kwalitatief hoogwaardige producten Sprayplan en Acanor.

Waarom zou u een goede akoestiek willen?

Vaak wordt bij akoestiek gedacht aan muziek en concertzalen. Echter, iedere ruimte heeft een eigen akoestiek. Akoestiek hangt samen met het weerkaatsen van geluid door de oppervlaktes in een ruimte. Deze geluidsweerkaatsing, oftewel galm, kan kort zijn of zeer lang (denk bijvoorbeeld aan de galm in een kathedraal). De galm bepaalt in sterke mate de ervaring van de mensen die erin verblijven. Het beïnvloed ook de communicatie tussen mensen in deze ruimte. Dat kan een gesprek zijn, een presentatie, een concert, enzovoort.

Wij leggen u daarom graag uit waarom een goede akoestiek van groot belang is. Een voorbeeld: U voert een gesprek in een restaurant. Een rumoerige en galmende ruimte zorgt er dan voor dat het focussen op uw gesprekspartner aan de overkant van de eettafel u veel energie kost. Een goede akoestiek zou ervoor zorgen dat u makkelijk communiceert, zonder dat het u veel energie kost. Daarom kiezen ook veel werkgevers voor de oplossingen van AcoustIQ. Want werknemers die op kantoor veel bellen en overleggen blijven gedurende de dag energieker wanneer de akoestiek goed is.

Dit is wetenschappelijk bewezen. Hetzelfde geldt voor studenten in collegezalen en klaslokalen die zich op de leraar focussen, voor gasten die verblijven in een café, sporters in fitnessruimtes, muziekliefhebbers in concertzalen, enzovoort. AcoustIQ kan u helpen met het verminderen van galm, om zo een optimale akoestiek te krijgen middels akoestisch spuitwerk. Personen die daarna in uw ruimte verblijven zullen zich aangenamer voelen. Ze kunnen makkelijk focussen op hetgeen waarvoor ze in uw ruimte zijn. Bekijk ook onze pagina met uitleg over de werking van akoestiek: acoustiq.nl/wat_is_akoestiek/

Sprayplan akoestisch spuitwerk lichtgrijs en wit

SPRAYPLAN


STRUCTUUR:

Standaard spray structuur.

KLEUREN:

AQ-wit
AQ-lichtgrijs
AQ-industrieel grijs
AQ-antracietgrijs
AQ-zwart
AQ-custom kleuren op aanvraag.

Akoestisch spuitwerk

Voor een optimale akoestiek

  • Gesprayde cellulosevezels op plafonds en/of wanden
  • Uitstekende akoestische prestaties – zeer hoge geluidsabsorptie-waarden
  • Tijdwinst: Dankzij onze gepatenteerde spuittechniek kan meteen na het aanbrengen van het spuitwerk de ruimte schoon opgeleverd worden. Dit in tegenstelling tot concurrerende technieken, waarbij het plafond nog lang druppels vocht afstoot.
  • Sterk vocht-regulerend
  • Naadloze afwerking direct op de constructie
  • Recyclebaar en biobased materiaal

Akoestiek verbeteren met akoestisch spuitwerk?

Vroeger werden zachte objecten (zoals stoelen met kussen of tafels met aan de onderkant schuim) of akoestische panelen in de ruimte geplaatst om galm te absorberen. Echter waarom geen oplossing kiezen die geen ruimte in neemt en wel de akoestiek verbetert? In de meeste ruimtes hebben de wanden en de vloer al een functie. Het plafond heeft geen functie, anders dan dat er lampen, leidingen en kabelgoten aan afgehangen worden. Dit betreft een groot oppervlak dat volledig ingezet kan worden om geluid te absorberen. De  AcoustIQ-producten Sprayplan en Acanor zijn precies daarvoor ontwikkeld.

Sprayplan en Acanor kunnen direct tegen de ruwe constructie aangebracht worden en vormen een naadloze geluidsabsorberende laag over het gehele oppervlak van uw ruimte. De mate van geluidsabsorptie hangt af van de dikte van de akoestische laag. Voor Acanor is ook een gepatenteerd naadloos systeem ontwikkeld welke aangebracht kan worden op het grid van (al bestaande) systeemplafonds. Sprayplan en Acanor worden ook toegepast  op wanden.

Duurzaamheid

AcoustIQ is ontstaan binnen het bedrijf Warmteplan, dat sinds de jaren tachtig een pionier is op het gebied van biobased en duurzaam bouwen. Biobased houdt in dat producten op een korte termijn door de natuur zelf geproduceerd worden (zoals hout), en daardoor ook recyclebaar of biologisch afbreekbaar zijn. Wegens groot succes zijn de akoestische activiteiten in 2017 onder de naam AcoustIQ gebundeld. En ook bij AcoustIQ staat het bewustzijn centraal dat we verantwoord om moeten gaan met de Aarde. Daarom wordt er gewerkt met zoveel mogelijk biobased producten. Cellulosevezels worden zowel in Sprayplan gebruikt als in Acanor. Wist u dat een Sprayplan-plafond ook goed werkt als isolatielaag en daardoor uw energieverbruik verlaagd?

Ontwikkeling

AcoustIQ heeft sinds 1998 zijn eigen producten ontwikkeld. Dankzij door AcoustIQ ontwikkelde en gepatenteerde technieken zijn we bijvoorbeeld in staat een akoestische spuitplafond (Sprayplan) aan te brengen welke een veel kortere droogtijd heeft in vergelijking tot concurrenten. Hierdoor hoeft u niet te wachten met het in gebruik nemen van deze ruimte. Dat is tijdswinst. Voor ons akoestische pleisterplafond wordt gebruikt gemaakt van Acanor, een zelfontwikkelde pleister met optimale akoestische eigenschappen. AcoustIQ blijft zich ook in de toekomst focussen op het ontwikkelen van nieuwe producten op het gebied van akoestiek- en geluidsbeheersing. Vindt u niet direct de toepassing die u zoekt of heeft u een speciale oplossing nodig? Schroom niet om contact met ons specialistische team op te nemen. Wij horen graag van u!