Voor een snel antwoord op uw vraag:

AcoustIQ is tijdens de bouwvakperiode gesloten van 26 juli tot en met 19 augustus 2024, dit is week 31 / 32 / 33 - 2024. Wij wensen u een fijne zomer!

Over AcoustIQ

Pionier

AcoustIQ focust zich op akoestische oplossingen voor utiliteitsbouw en woningen.

Historie: AcoustIQ is een in 2018 opgericht bedrijfsonderdeel van Warmteplan waarin alle akoestische producten en diensten van Warmteplan zijn opgenomen. Warmteplan pioniert sinds de jaren tachtig op het gebied van ecologisch bouwen waarbij isolatie op basis van biobased cellulosevezels en houtvezels een hoofdrol spelen. Na het waarnemen van een grote vraag naar producten die de binnen-akoestiek van gebouwen kunnen verbeteren, is door Warmteplan op basis van dezelfde cellulosevezels in 1998 het product Sprayplan ontwikkeld. Sindsdien zijn er honderdduizenden vierkante meters plafond voorzien van Sprayplan, in binnen- en buitenland. Warmteplan breidde daarop het akoestische assortiment uit met Acanor en Midi. Acanor is net als Sprayplan een akoestische oplossing voor op het plafond, maar heeft een gestucte toplaag, waardoor het een uiterlijk heeft van een gangbaar gestuct plafond. Midi is een systeem dat zich richt op het ontkoppelen van plafonds zodat geluidstrillingen niet overgebracht worden.

Al de kennis en ervaringen die sinds 1998 zijn opgedaan op het gebied van akoestische oplossingen zijn in 2017 gebundeld onder de naam AcoustIQ. AcoustIQ heeft een zelfstandige plek binnen Warmteplan gekregen om een duidelijke focus te leggen op de akoestische activiteiten. Zo worden ook deze activiteiten in de communicatie naar de buitenwereld toe duidelijker gescheiden van de overige activiteiten van Warmteplan, welke zich focussen op ‘warmte’-isolatie en verwarming. Naast Sprayplan zijn dus ook de producten Acanor (gestucte akoestische plafonds) en Midi (geluidsontkoppelende systemen) in AcoustIQ ondergebracht.

De vertrouwde producten en het fijne team van Warmteplan zijn onveranderd nu AcoustIQ onder een eigen naam verdergaat. AcoustIQ mag zich met honderdduizenden vierkante meters akoestische plafonds met recht een specialist noemen op dit gebied.

Filosofie Warmteplan

Investeer in onderhoudsvrije maatregelen die het energiegebruik minimaliseren en een lange afschrijvingsduur hebben. Denk pas daarna aan energiebesparende installaties. Die hebben namelijk onderhoud nodig, kunnen storen en schrijven 5 x sneller af dan ‘passieve’ maatregelen.

Warmteplan werkt volgens de drietrap: 1 – energie besparen: energiezuinig bouwen 2 – ecologisch bouwen: hernieuwbare, aangroeibare en recyclebare grondstoffen inzetten en 3 – bouwbiologisch bouwen: bouwen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

De wereld

Warmteplanners zijn geen doemdenkers. Toch is de zorg voor onze aarde de motor van ons bedrijf. Compromisloos beperkt Warmteplan zich tot producten met een aantoonbaar lage milieubelasting. En wij ontdekken dat het geen toeval is dat juist de onbewerkte producten van moeder aarde toegepast als bouwmateriaal goed zijn voor onze gezondheid, voor ons welbevinden en onze portemonnee.

Besparing

Het integraal bouwen volgens deze uitgangspunten levert zoveel kwaliteit op dat een bewoner door het optimale comfort minder energie gebruikt.

Eigen producten en partners

Naast de door ons zelf ontwikkelde bouwmaterialen, voeren wij producten van een aantal gerenommeerde en internationaal opererende toeleveranciers, waarmee wij al tientallen jaren intensief samenwerken. Alle door ons geleverde producten zijn uitvoerig getest en voldoen aan de strengste eisen op het gebied van milieuvriendelijkheid en bouwveiligheid.

Ontwikkeling

Warmteplan heeft tientallen nieuwe of ‘exotische’ bouwproducten ontwikkeld en geïntroduceerd. Warmteplan heeft vanaf 1989 tienduizenden woningen voorzien van isolatiematerialen uit papier of hout, honderdduizenden meters Sprayplan – akoestisch spuitwerk aangebracht met gerecycled papier, duizenden woningen en gebouwen voorzien van nieuwe stralingsverwarmingssystemen.

Warmteplan team

Warmteplan investeert in ontwikkeling en kwaliteit. Ons team is daarom van relatief zeer hoge kwaliteit. Goed geschoolde en zorgzame medewerkers zorgen er voor dat orders op tijd verwerkt worden en goede adviezen gegeven worden.